Direktorat civilnog vazduhoplovstva: Nepravilnosti na beogradskom aerodomu uzrok kašnjena letova

Operater beogradskog aerodroma „Nikola Tesla“ nije preduzeo sve mere koje bi obezbedile redovno i efikasno odvijanje vazdušnog saobraćaja na tom aerodromu, usled čega su letovi kasnili prethodnih dana, saopštio je danas Direktorat civilnog vazduhoplovstva Srbije.

Direktorat je vanrednim inspekcijskim nadzorima utvrdio da je nepreduzimanje odgovarajućih mera, prvenstveno odleđivanja i sprečavanja zaleđivanja vazduhoplova, dovelo je do značajnih poremećaja u planiranom redu letenja i učestalih kašnjenja.

To regulatorno i nadzorno telo naložilo je operateru beogradskog aerodroma, francuskoj kompaniji Vans (Vinsi), sprovođenje hitnih mera, postupaka i aktivnosti radi otklanjanja uočenih nepravilnosti i omogućavanja efikasnog, redovnog i pouzdanog odvijanja vazdušnog saobraćaja na aerodromu.

Najavljeno je da će Direktorat, imajući u vidu svoja zakonska ovlašćenja i odgovornosti, a istovremeno uvažavajući potrebu da se na aerodromu „Nikola Tesla“ uspostavi redovnost operacija u što kraćem roku, nastaviti sa intenzivnim nadzorima i insistiranjem na hitnoj primeni naloženih mera.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.