U trendu

Đedović: Energetska bezbednost apsolutni prioritet Vlade

BEOGRAD – Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović danas je, u razgovoru sa ambasadorkom Velike Britanije u Srbiji Šan Meklaud, naglasila da je energetika sada svetska tema broj jedan, zbog čega je i energetska bezbednost apsolutni prioritet Vlade Srbije.

Ministarka i ambasadorka razgovarale su o unapređenju saradnje u oblasti energetike, energetskoj bezbednosti i diversifikaciji energetskog sistema, navodi se u saopštenju Ministarstva rudarstva.

„Maksimalno smo posvećeni tome da obezbedimo dobru i kontinuiranu proizvodnju električne energije i stabilno snabdevanje ostalim energentima“, poručila je Đedović.

Ona je naglasila da se istovremeno intenzivno radi na svim investicionim ulaganjima u energetski sektor, kako bi, pored ostalog, bila urađena i diversifikacija izvora snabdevanja.

Ministarka je napomenula da postoje velike mogućnosti za saradnju s Velikom Britanijom u svim oblastima energetske tranzicije i zelene agende, odnosno izgradnje novih kapaciteta koji koriste obnovljive izvore energije.

Ambasadorka Mekalud je čestitala ministarki Đedović na imenovanju i naglasila spremnost britanskih kompanija iz oblasti energetike da podrže Srbiju na putu ka diverzifikaciji energetskog snabdevanja.

Dodaje se da je na sastanku bilo reči i o potencijalima koje nudi britanski kreditni mehanizam UK EF (UK Eksport Fajnens).

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar