U trendu

Đedović i Kuzmanović o pripremi gradnje novog naftovoda između Srbije i Mađarske

BEOGRAD – Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović razgovarala je danas sa v.d. direktora Transnafte a.d. Pančevo Bogdanom Kuzmanovićem o pripremi izgradnje novog naftovoda između Srbije i Mađarske kojim će se diversifikovati snabdevanje naftom.

Ministarka je podsetila da je prilikom jučerašnjeg susreta sa ministrom spoljnih odnosa i trgovine Mađarske Peterom Sijartom iskazana podrška realizaciji ovog projekta kao i da će Transnafta početi razgovore sa mađarskom kompanijom o tehničkim detaljima.

„Realizacijom ovog projekta obezbedila bi se diversifikacija snabdevanja sirovom naftom i povećali bismo sigurnost snabdevanja rafinerije nafte Pančevo. Takođe, smanjili bi se i ukupni troškovi transporta sirove nafte u odnosu na transport do Omišlja, a zatim naftovodom do granice sa Republikom Srbijom.“, poručila je ministarka.

Trasa novog naftovoda od Ađe do Novog Sada bila bi duga 128 kilometra, procenjena vrednost investicije izgradnje naftovoda na teritoriji Republike Srbije je 100 miliona evra, a investitor sa srpske strane bila bi Transnafta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar