U trendu

Đedović: Popust za struju na oktobarskim računima do 30%

BEOGRAD – Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović pozvala je danas građane da obrate pažnju na svoje oktobarske račune i popuste koje mogu da dobiju za uštede u potrošnji električne energije, koji su od 15 do 30 odsto.

„Domaćinstva koja smanje potrošnju električne energije za pet do 20 odsto u poređenju sa istim mesecom prošle godine ostvaruju pravo na popust od 15 odsto. Za uštedu električne energije za 20 do 30 odsto umanjenje će iznositi 20 odsto, a za uštedu veću od 30 odsto obračunavaće se 30 odsto popusta“, podseća Đedovićeva.

Popust je na računu iskazan u okviru stavke 6 – popust za racionalnu potrošnju električne energije, saoopštilo je ministarstvo.

Obračunava se na osnovu Zaključka Vlade Srbije od 16. septembra, kojim se preporučuje Elektroprivredi Srbije da domaćinstvima koja smanje potrošnju električne energije odobri popust u periodu od 1. oktobra do 31. marta 2023. godine.

Ministarka Đedović je još jednom apelovala na građane i privredu da se ponašaju odgovorno i racionalno u ovim teškim vremenima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar