U trendu

Đorđevic i Cen Bo o bržem transportu internet pošiljki

BEOGRAD – V.d. direktora JP Pošta Srbije Zoran Đorđević i ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo razgovarali su danas o direktnom povezivanju i otpočinjanju pregovora javnih poštanskih operatora Srbije i Kine kako bi se obezbedila neometana i stabilna isporuka pošiljaka iz Kine u Srbiju ostvarenih putem internet trgovine na platformama kineskih prodavaca.

Na sastanku je bilo reči o razvoju elektronske trgovine, povećanju broja pošiljaka u poštanskim tokovima nakon popuštanja globalnih pandemijskih mera, kao i o pojačanim zahtevima korisnika da im kupljena roba bude isporučena u što kraćim rokovima, navedeno je u saopštenju Pošte Srbije.

Sagovornici su se saglasili da je neophodno da Pošta Srbije i Kineska pošta zajednički odgovore uspostavljanjem direktne saradnje.

Đorđević je naveo da je zajednički cilj obezbediti stabilnu isporuku pošiljaka iz međunarodnog saobraćaja, olakšati puteve transporta i ispuniti zahteve kupaca za što kraćim rokovima isporuke pošiljaka iz međunarodnog saobraćaja i iz Kine i dodao da trgovinska razmena sve više raste.

„Novi načini i novi putevi dostave, kao i povećanje logističkih kapaciteta za prijem robe generisane internet trgovinom, savremene su potrebe na koje ćemo adekvatno odgovoriti uz pomoć Kineske pošte, jednog od svetskih lidera u transportu, logistici i poštanskom saobraćaju“, naveo je Đorđević.

Dodao je da su za realizaciju tih ciljeva planirane nove investicije i nabavka najsavremenije opreme.

Očekuje se da će uvođenjem direktne avio linije za Peking problemi u tokovima internet trgovine biti otklonjeni, a put pošiljki znatno jeftiniji i brži, navedeno je u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.