U trendu

Djordjević (Oslobodjenje): Frilenseri ostvarili veliku pobedu, vlast se plaši bunta naroda

Pokret „Oslobodjenje“ ocenio je danas da su radnici koje poslove obavljaju preko interneta (frilenseri) ostvarili „veliku pobedu“ time što su izdejstvovali da im Poreska uprava Srbije obustavi retroaktivnu naplatu poreza i doprinosa.

„Više puta smo pozvali Vladu Srbije da ne diskriminiše radnike na internetu i da povuče sporne propise o retroaktivnom oporezivanju, uz ocenu da je reč o čistoj pljački“, naveo je u saopštenju predsednik pokreta „Oslobodjenje“ Mladjan Djordjević.

On je istakao da predsednik Srbije Aleksandar Vučić i cela Vlada „već godinama pričaju o zadržavanju mladih u zemlji, o borbi protiv bele kuge, o novim tehnologijama i digitalizaciji, o Srbiji kao ekonomskom tigru, a onda u praksi vidite da ovo malo mladih i ekonomski nezavisnih hoće da rasteraju iz zemlje i uguše porezima i propisima“.

Članovi Udruženje radnika na internetu organizovali su krajem prošle nedelje protest u Beogradu zbog toga što dobijaju poreska rešenja da plate dug po osnovu poreza i doprinosa za prethodnih pet godina, a juče su se sa predstavnicima Vlade Srbije dogovorili da se obustave ti postupci dok se ne nadje konačno rešenje o načinu oporezivanja delatnosti koje se obavljaju onlajn.

„Ovo je pobeda frilensera, ali i dokaz da se vlast plaši svakog bunta naroda. Uskoro dolazi vreme kada ćemo svi zajedno skinuti ovu izdajničku vlast. Rušićemo ih svi i svuda, svako u svom mestu i svojoj oblasti“, ocenio je predsenik pokreta Oslobodjenje Mladjan Djordjević.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.