U trendu

Djordjević sa meksičkim ambasadorom o dolasku novih investitora iz Meksika

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Djordjević razgovarao je sa ambasadorom Meksika Markom Antoniom Garsija Blankom i predsednikom Privredne komore Srbije Markom Čadežom o saradnji i dolasku novih meksičkih investitora u Srbiju, saopštilo je danas to ministarstvo.

Djordjević je rekao da je tokom nedavno posete Meksiku, gde je prisustvovao inauguraciji novoizabranog predsednika Andersa Manuela Lopeza Obradora, imao priliku da razgovara sa privrednicima koji žele da investiraju u Srbiji, posebno u oblastima rudarstva i energetike, zdravstva i vojne industrije.

„Saradnja naših zemalja je dobra, a dokaz za to je i što je upravo jedna od najvećih inostranih kompanija u Srbiji u vlasništvu investitora iz Meksika. Postoji veliki potencijal za jačanje poslovnih veza u različitim sektorima ali je neophodno o tome informisati poslovne zajednice u obe države“, istakao je Djordjević i dodao da ovaj sastanak predstavlja jedan od prvih koraka ka ostvarenju ove ideje, navedeno je u saopštenju.

Prema rečima Djordjevića, Vlada Srbije je konstantnom i aktivnom borbom protiv sive ekonomije, kroz projekat „Reci ne radu na crno“, zaštitom prava radnika i smanjenjem pojave nelojalne konkurencije medju poslodavcima, privukla veći broj potencijalnih investitora, što su pohvalili i meksički privrednici.

Ambasador Blanko naglasio je da će ambasada biti maksimalno angažovana oko tih aktivnosti i dodao da se zajedničkim zalaganjem mogu stvoriti uslovi za dolazak većeg broja meksičkih investitora u Srbiju.

Marko Čadež je rekao da će Privredna komora Srbije podržati ideju i dati svoj doprinos u ostvarivanju plana.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar