Đorđevic: Za prekvalfikaciju na IT 350 milona din u 2020.

BEOGRAD – Regionalna konferencija o trendovima u telekomunicijama i medijima-Digital 2019. počela je danas u Beogradu, a ministar za rad Zoran Đorđević je najavio da će država 2020. izdvojiti 350 miliona dinara za prekvalifikaciju i dokvalifikaciju 2.000 ljudi za poslove u IT industriji.

Đorđević je rekao da je digitalizacija prioritet vlade i da i Ministarstvo za rad tome pridaje veliki značaj, kao i da se svake godine izdvaja sve više novca za prekvalifikaciju i dokvalifikaciju radne snage.

„Cilj je da mladi ostanu ovde i dobiju stalan posao“, naglasio je Đorđević.

Ministar je naglasio da je digitalizacija nešto što može Srbiju da lansira među najrazvijenije zemlje i da upravo to može da postane naša prednost.

Dvodnevnu konferenciju šestu godinu zaredom organizuje Color Media Communications.

Ovogodišnji Digital 2019. okupiće, u beogradskom hotelu Metropol, najznačajnija imena iz ovih oblasti iz celog regiona kao i brojne goste iz inostranstva.

Digital je konferencija na kojoj učestvuju direktori telekoma u regionu i to je jedini skup koji okuplja prve ljude vodećih operatera: MTS, VIP, Telenor, Deutsće Telekom, Orion, Mtl Bugarska, Telekom Slovenia…

Otvaranju konferencije je prisustvovao i ambasador SAD u Srbiji Kajl Skat.

Učestvuje veliki broj gostiju iz inostranstva, a biće organizovani i B2B sastanke sa potencijalnim partnerima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.