Djurić: Privodi se kraju asfaltiranje ulica na području opštine Čajetina

Asfaltiranje ulica na području Čajetine planirano u ovoj godini se privodi kraju, kao i drugi projekti uredjenja centra Zlatibora, rekao je danas predsednik Skupštine opštine Čajetina Arsen Djurić. 

U toku su radovi na ozelenjavanju površina, postavljanju urbanog mobilijara na Kraljevom trgu i po obodnim ulicama, rekonstrukciji ali i asfaltiranju saobraćajnica medju kojima je i ulica izmedju pošte i ambulante na Zlatiboru, koje je obišao Djurić.

U centru Zlatibora završeno je i asfaltiranje ulice koja vodi od hotela „Olimp“ do restorana „Jezero“, a pri kraju je uredjenje, ozelenjavanje, sadnja cveća i postavljanje klupa u sportskom parku.

Djurić je rekao da je pripremljen predlog budžeta Čajetine za 2021. godinu i objavljen na sajtu Opštine, kako bi gradjani mogli da daju svoje predloge i sugestije. 

„Planirano je da sednica Skupštine opštine na kojoj će se raspravljati o predlogu budžeta bude 10. decembra, a prema prvim procenama budžet će biti otprilike na ovogodišnjem nivou“, kazao je  Djurić.

Dodao je da su prihodi ovogodišnjeg budžeta veći nego što su predvidjeni rebalansom i da se nada da će takva situacija biti i sledeće godine jer su planirane krupne investicije, kao što su izgradnja vodovoda Sušičko vrelo, rekonstrukcija fabrike vode u Ribnici, izgradnja rezervoara na Zlatiboru, izgradnja i rekonstrukcija puteva i ulica, nabavka i izgradnja fontane na jezeru.

„Nadam se da ćemo već na proleće ili do početka letnje turističke sezone završiti sve te radove i da će Zlatibor zasijati u jednom novom i lepšem svetlu“, rekao je Djurić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.