U trendu

Dnevni voz Bar- Beograd od 15. juna

PODGORICA – Dnevni voz na liniji Bar-Beograd-Bar trebalo bi da bude uspostavljen 15. juna, izjavila je portparolka Železničkog prevoza Crne Gore (ŽPCG) Ana Božović.

Prema njenim rečima, ako bude interesovanja, moguće je da linija bude uvedena i ranije.

Božović je, gostujući u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore (RTCG), rekla da u susret letu i turističkoj sezoni lokalni vozovi saobraćaju po redu vožnje, a očekuju, kako je kazala, da se situacija i u danima vikenda normalizuje.

Kada je reč o međunarodnom prevozu, za sada saobraća samo noćni voz iz Bara za Beograd u 19 sati, a iz Topčidera u 21 sat.

Situaciju u Železnici ocenjuje složenom.

“Jako je teško poslovati u ovakvim okolnostima ali se nadamo i očekujemo generalnu stabilizaciju i da ćemo se ubzo vratiti normalnom funkcionisanju u svakom smislu”, dodala je Božović.

Očekujući normalizaciju saobraćaja, kaže da u tom preduzeću rade i na akcijama.

“Nadam se da ćemo moći da obradujemo korisnike železničkih usluga, planiramo akciju u saradnji sa Turističkom organizacijom Bar i preduzećem Srbija voz, ubrzo ćemo imati sve detalje i obavestićemo korisnike železničkih usluga o tome. Nadam se da ćemo ih obradovati i da će iskoristiti benefite putovanja vozom”, rekla je ona.

Podsetila je da se u voz ne može bez maske a mora se, kaže, voditi računa i o socijalnoj distanci.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.