U trendu

Do 5. maja prijave za Najbolju tehnološku inovaciju u Srbiji

BEOGRAD – Rok za prijave timova u kategorijama Realizovane inovacije i Inovativno selo gde je nagradni fond pet miliona dinara ističe 5. maja, podsetili su danas organizatori takmičenja za Najbolju tehnološku inovaciju u Srbiji.

Takmičenje za Najbolju tehnološku inovaciju održava se 19 godina, promoviše preduzetnički način razmišljanja i ponašanja, navodi se u saopštenju organizatora.

Kako se precizira, kod Realizovanih inovacija mogu da se prijave timovi koji poseduju gotov prototip spreman za tržište, imaju izgrađeno potrojenje za proizvodnju ili se sa inovacijom već nalaze na tržištu.

Minimalan preduslov je postojanje funkcionalnog prototipa, a sve više od toga, poput serijske proizvodnje je dodatna prednost.

Inovacije za podkategoriju Inovativno selo je predviđeno za timove kod kojih je bar jedan član tima predstavnik udruženja, preduzeća ili registrovanog gazdinstva.

Dok se kod kod Realizovanih inovacije prijavljuju najmanje tročlani timovi, u kojima mogu biti fizička i pravna lica, kod Inovativnog sela su timovi sastavljeni od najmanje tri predstavnika istog ili različitih sela – mesnih zajednica.

Članovi tima trebaju da imaju prebivalište na teritoriji sela, a pravna lica sedište, a svako selo može biti predstavljeno sa više timova.

Za polufinale će se naći dvanaest najbolje plasiranih takmičara a finale za kategoriju biće direktno na RTS.

Do sada su dodeljene nagrade u vrednosti od 99,5 miliona dinara, osnovano je 88 preduzeća, učestvovalo je 3.305 timova, održano je 485 treninga i obuka koje je pohađalo preko 10.100 ljudi – istraživača, visokotehnoloških kompanija, studenata, inovatora.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar