U trendu

Do kraja marta 2017. nova sistematizacija u EPS

Do kraja marta 2017. biće uradjena nova sistematizacija u Elektroprivredi Srbije (EPS) kada će se tačno znati gde su viškovi, izjavio je danas ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić.

On je rekao novinarima posle skupa „Ugalj  –  osporavani energenti“ da do tada neće biti proglašavanja „bilo kakvih tehnoloških viškova u EPS već će zaposleni moći dobrovoljno da odu“.

„Do kraja marta 2017. imaćemo uredjenu novu sistemizaciju i mapiraćemo delove EPS u kojima imamo viškove kao i delove gde imamo manjkove. Dok ne napravimo takvu kompletnu sliku koja nije samo priča nećemo imati proglasavanje tehnoločkih viškova“, kazao je Antić.

On je naglasio da su jutros završeni pregovori sa Svetskom bankom oko plana optimizacije EPS-a i da ga je Nadzorni odbor tog javnog preduzeća već danas i usvojio.

„To je je značajan korak u restruktuiranju EPS i pokazuje da smo ponovo uhvatili korak sa svim merama koje Medjunarodni monetarni fond očekuje od nas“, rekao je Antić.

Prema njegovim rećima, važna je finansijska konsolidacija EPS-a koja će biti spovedena smanjenjem tehničkih gubitaka, povećanjem naplate, efikasnijom unutrašnjom organizacijom kompanije.

On je dodao da tu spadaju i sagledavanje optimalnog broja zaposlenih i ekonomska opravdanosti rada svih termoenergetskih kapaciteta u EPS-u.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar