U trendu

Dobri rezultati privrede i u pandemiji zbog ulaganja vlade

ZLATIBOR – Državni sekretar Miljan Ljušić rekao je danas, na otvaranju Međunarodnog forma o saradnji na Zlatiboru, da srpska privreda beleži dobre rezultate zbog velikih ulaganja vlade, kako bi se ublažile posledice pandemije.

„Ministarstvo privrede nastavilo je sa subvencionisanjem malih i srednjih preduzeća. Imamo velike planove za naredni period“, poručio je Ljušić na forumu, koji su organizovali Razvojna agencija Srbije i Razvojna agencija Republike Srpske.

Neki od tih planova, dodao je, tiču se kreiranja strategije za razvoj ovog sektora, digitalizacije, zelena agende, a posebno ravnomernog regionalnalnog razvoja i podrške nerazvijenim opštinama.

Ljušić je pohvalio poslovanje sektora malih i srednjih preduzeća i istakao da je to rezultat kontinuiranog rada u proteklih 10 godina.

Naglasio je da je u vrhu prioriteta vlade rad na povećanju zaposlenosti i očuvanju radnih mesta.

Ovom prilikom v.d. direktora Razvojne agencije Srbije je sa direktorom Agencije za MSP Bugarske potpisao Memorandum o saradnji.

Forum je okupio veliki broj privrednika iz regiona i Evropske Unije, predstavnike državnih institucija i privrednih komora, razvojnih agencija i drugih organizacija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.