Dodeljena priznanja za doprinos održivom polovanju

Kompanija Delez Srbija na drugom Maxi Nacionalnom festivalu hrane, održanom u četvrtak na Beogradskom sajmu, dodelila je priznanja za poseban doprinos održivom poslovanju.

Ovim povodom nagrađena je kompanija Agro Bel koja se istakla u razvoju malina i kupina bez ostatakapesticida, a pored toga jedan je od pet agregatora koji okuplja 50 malih lokalnih proizvođača i na tajnačin doprinosi razvoju lokalnih zajednica u Srbiji.

Nagradom za održivo poslovanje odato je priznanje Novitas Konsaltu iz Šapca, kompaniji koja zapošljava osobe sa invaliditetom i koja je ponosni nosilac brojnih nagrada za kvalitet u poljoprivredi.

Kompanija Medveđ je najveći domaći proizvođač šargarepe i kompanija zahvaljujući kojoj u prodavnice trgovinskog lanca Delez sva šargarepa, tokom cele godine, dolazi isključivo sa domaćih njiva. Upravo zato je i ova kompanija bila zaslužni lauret nagrade za održivo poslovanje.

Generalni direktor Delez Srbije Jan-Vilem Dokhejr zahvalio se svim partnerima na godinama uzajamnepodrške i saradnje. On je naveo da je kompanija tokom prethodne godine otkupila 54.000 tona voća ipovrća sa srpskih njiva i da je plan da se količine povećavaju.

„Danas smo okupili ljude koji su zaslužni za proizvodnju najboljeg voća i povrća, ali i naše partnere saPoljoprivrednog i Fakulteta za veterinarsku medicinu sa kojima radimo na podizanju nivoa kvalitetaproizvoda. Građani Srbije će od ovog leta samo na MAXI pijacama moći da pronađu brojne nove sortevoća i povrća sa zaštićenim žigom ’Bez ostataka pesticida’ i upravo projekti koji su sinergija nauke iprivrede čine bazu na kojoj želimo da razvijamo naše poslovanje“, istakao je Jan-Vilem.

Marija Ignjatović, suvlasnica i direktorka kompanije „Novitas konsalt“ kaže da je priznanje sa MaxiNacionalnog festivala hrane dokaz kvalitetnog rada, ali i potvrda uspešne saradnje sa Delezom iostvarenih rezultata.

„Od 2015. godine rastemo zajedno. Na početku smo imali dva proizvoda, a zahvaljujući saradnji i podršciDeleza stigli smo do sadašnjih 12. Broj naših zaposlenih danas je neuporedivo veći nego na početku.Izuzetno smo zadovoljni što smo dobavljač ovom trgovinskom lancu i što je naš trud i doprinos održivomposlovanju prepoznat i nagrađen“, kaže Marija Ignjatović.

Drugi Maxi Nacionalni festival hrane okupio je desetine domaćih proizvođača voća i povrća, ali i preneoporuke o važnosti sinergije nauke i privrede sa ciljem podizanja nivoa kvaliteta proizvoda, kao iukrupnjavanja domaće proizvodnje. Svečanom otvaranju prisustvovala je ministarka poljoprivredeJelena Tanasković, predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež, predstavnici ministarstava,ambasade Kraljevine Holandije, privrednici, lokalni proizvođači i partneri kompanije Delez.

PROMO

(Beta)

Pratite Krstaricu na www.krstarica.com