U trendu

Dodeljene godišnje nagrade Srpske asocijacije menadžera

BEOGRAD – Srpska asocijacija menadžera (SAM) dodelila je u sredu uveče godišnje nagrade za 2018. godinu u 12 kategorija, a titulu menadžer godine poneo je Dejan Turk, direktor „VIP mobajla“.

Svečana dodela nagrada organizovana je po sedmi put, a SAM ove godine obeležava 12 godina rada.

Predsednica izvršnog odbora SAM Stanka Pejanović kaže da je ova godina značajna i zbog rekordnog broja od 450 članova.

„Naši članovi svojim radom podižu ugled profesije i zalažu se za unapređenje naše privrede na svetskoj privrednoj pozornici“, rekla je ona.

Ističe, da je Srpska asocijacija menadžera ove godine postala članica Evropske konfederacije menadžera, čime je obezbeđena platforma na kojoj se nalazi više od milion menadžera širom Evrope.

„SAM je deo i regionalne asocijacije menadžera jugoistočne Evrope, sprovodimo niz edukativnih i mentorskih programa, a glavni moto je uvek isti posvećenost i povezivanje“, navela je Pejanović.
Priznanja je dobilo još jedanaest firmi i pojedinaca u razlicitim kategorijama.

Među nagrađenima su „GI group HR Solutions“ u kategoriji uslovi poslovanja malih i mikro preduzeća, Atlantik grupa u kategoriji najbolji program za razvoj talenata i Delta holding za društveno odgovornu kompaniju godine.

Titulu Poslodavac godine 2018 ponela je kompanija Mikroelektronika.

U posebnoj kategoriji inicijativa od nacionalnog značaja nagrađena je Inicijativa digitalna Srbija.

Nagrada za „Lični herojski čin“ pripala je Goranu Nikoliću, slabovidom maratoncu koji je postavio Ginisov rekord istrčavši za 55 dana isto toliko maratona, od grada do grada u Srbiji, BIH i Crnoj Gori.
Ovo prestižno priznanje dodeljuje se menadžerima, kompanijama, pojedincima i inicijativama koje se zalažu za bolje uslove poslovanja, profesionalizaciju menadžerske struke, promociju etičkog i društveno odgovornog poslovanja, razvoj liderstva među mladima kao i za bolji život svih građana u celini.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.