U trendu

Dodeljene nagrade za društveno odgovorno poslovanje

BEOGRAD – Privredna komora Srbije dodelila je danas Nacionalne nagrade za društveno odgovorno poslovanje (DOP) „Đorđe Vajfert“ za 2020. godinu, kompanijama koje imaju najuspešnije primere primene principa i praksi društvene odgovornosti u Srbiji.

Takmičenje je trajalo šest meseci i obuhvatilo je 31 prijavljenu kompaniju, verifikaciju i posete od strane članova tima Privredne komore Srbije za društveno odgovorno poslovanje.

Članovi stručnog žirija su na osnovu izveštaja iz verifikacionih poseta kompanijama koje su se plasirale u drugi krug takmičenja (ukupno 24 kompanije) i sopstvene procene DOP projekata i utiska o kandidatima, glasali o izboru po 5 privrednih društava u tri kategorije – velika privredna društva, srednja privredna društva i mikro/mala privredna društva.

Petnaest kompanija su ujedno dobitnici Nagrade za DOP Đorđe Vajfert za 2020. godinu.

U kategoriji malih i mikro privrednih društava nagrade su dobili Novitet doo Žitkovac, Basna doo Atenica, Lana Nedeljković PR Ferdinand knedle, Danka Živković pr Two N Kids Furniture & Decor i CP Distribution doo Novi Sad.

U kategoriji srednjih privrednih društava nagrade su dobili Bosis doo Valjevo, eFront doo Beograd, FPM Agromehanika doo Boljevac, Sani Optik doo Beograd i ManpowerGroup doo Beograd.

U kategoriji velikih privrednih društava nagrade su dobili Delta Holding, DM drogerie markt doo, Henkel Srbija doo, Nestle Adriatic S doo i Trayal korporacija ad Kruševac.

Na svečanosti je prvi put uručeno i šest priznanja privrednim društvima koja su tokom verifikacione posete pokazala posebnu brigu o određenom aspektu društveno odgovornog poslovanja.

Priznanja su uručena kompanijama MK Group doo za podršku zdravstvenim ustanovama i zdravstvenim radnicima u prevenciji i borbi protiv širenja pandemije, Možart doo Beograd za volontersko angažovanje zaposlenih u borbi protiv širenja pandemije Kovid-19, Đenerali osiguranje Srbija za podršku i razvoj porodice.

Priznanje su dobili i Dunav osiguranje za angažovanje zaposlenih u razvoju lokalne zajednice, Tifanny Production d.o.o. Čačak za podršku u obrazovanju i zapošljavanju mladih i Brooks Hannas & Partners doo Beograd za širenje svesti o značaju zaštite životne sredine.

Nacionalnu Nagradu za društveno odgovorno poslovanje Privredna komora Srbije dodeljuje tradicionalno od 2007. godine.

U osmom ciklusu ukupno je pristigla 31 prijava na konkurs koji je bio otvoren za sva privredna društva od 9. novembra do 25. decembra 2020. godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.