U trendu

Dodeljene stipendije ambasadorima Sportskih igara mladih

BEOGRAD – Ovogodišnjim ambasadorima Sportskih igara mladih (SIM), kompanija Dunav osiguranje dodelila je stipendijsko osiguranje u vrednosti od 1.000 evra.
Ambasadori SIM-a, rukometaš iz Šapca Momčilo Simić, atletičar i fudbaler iz Priboja Benjamin Kokor i stonoteniser iz Novog Sada Vanja Gerginov titule najboljih ostvarili su osim u domenu rezultata i u domenu fer-pleja, saopšteno je danas iz kompanije Dunav.

Direktorka Direkcije za životna osiguranja kompanije Dunav Nikoleta Šubert je ovom prilikom istakla da kompanija godinama sa zadovoljstvom sarađuje sa „simovcima“.

„Ove godine, Dunav je nagradio troje simovaca stipendijskim osiguranjem u vrednosti od 1.000 evra, čime su oni postali ambasadori igara, ne samo u domenu rezultata već i fer-pleja“, rekla je Šubertova.

Stipendista Momčilo Simić, koji dolazi iz rukometnog kluba „Metaloplastika“ iz Šapca, kazao je da nije očekivao da će dobiti ambasadorsku funkciju.

„Nisam očekivao da ću, trenirajući sport koji volim, i u kome uživam, upoznati još jednog velikog prijatelja kao što je Dunav osiguranje i dobiti i ostvariti ambasadorsku funkciju“, rekao je Simić.

Među učesnicima SIM-a bile su i devojčice iz ŽFK „Novi Pazar“.

„Poručila bih vršnjacima da budu uporni i nikad ne odustaju. Danas sam upoznala i neke nove drugare. Zahvalila bih se Dunav osiguranju i Sportskim igrama mladih što su nas lepo ugostili“, rekla je fudbalerka ŽFK „Novi Pazar“ Elma Biševac.

Događaju je prisustvovao i idejni tvorac Sportskih igara mladih Zdravko Marić, koji se tom prilikom osvrnuo na četvrt veka postojanja Sportskih igara mladih, i izjavio da nije ni slutio kakve će razmere i značaj igre dobiti u regionalnim okvirima.
Posebno je istakao sjajnu partnersku saradnju sa kompanijom „Dunav osiguranje“, koja bi, kako je rekao, mogla postati uzor i mnogim drugim firmama.

„Na ovogodišnjim igrama angažovano je 90.000 dece i taj broj raste iz sezone u sezonu. Nije bilo lako među tom divnom decom odabrati tri ambasadora – dobitnika, koji su ovim priznanjem dobili dodatne obaveze promocije igara i vrednosti na kojima se one temelje“, rekao je Marić.

„Dunav osiguranje“ je višegodišnji pokrovitelj i prijatelj ove manifestacije koja je održana krajem novembra, a sve aktivnosti protekle su u znaku slogana korporativne i društvene odgovornosti kompanije, koji glasi „Prijatelj od detinjstva“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.