najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Dojče banka otpušta još 10.000 ljudi?

Finansijski direktor Dojče banke Markus Šenk je obavestio predstavnike radnika da će banka morati da ukine još 10.000 radnih mesta radi smanjenja troškova, izvestila je britanska agencija Rojters, pozivajući se na neimenovani izvor upoznat sa situacijom.

Iako takva odluka još uvek nije doneta, Šenkova izjava sa internog sastanka, održanog prošlog meseca, nagoveštava da Dojče banka razmišlja o dodatnim otpuštanjima, s obzirom na to da joj preti kazna „teška“ više milijardi evra, kao i da je suočena sa krizom poverenja među investitorima.

Prema programu restrukturiranja poslovanja, koji je prošle godine predstavio generalni direktor banke DŽon Krajan, Dojče banka planira ukidanje 9.000 radnih mesta, što je gotovo jedna petina od ukupne radne snage tog kreditora u svetu.

Dojče banka je pod pritiskom da snizi troškove, budući da raste zabrinutost zbog mogućih ogromnih parničnih troškova. Naime, američko ministarstvo pravde je nedavno zatražilo od nemačke banke da plati kaznu od 14 milijardi dolara kako bi stavila tačku na istragu o prodaji rizičnih hipotekarnih kredita uoči izbijanja globalne finansijske krize.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike