U trendu

Donacijom Karneksa počela velika akcija prikupljanja hrane

Kompanija Karneks (Carnex), članica MK grupe, prva je kompanija koja je donirala svoje proizvode u okviru inicijative „Spasimo hranu“ i predstojećeg Nacionalnog dana davanja, koji će ove godine biti posvećen prikupljanju hrane za najugroženije.

Kampanju, kako se navodi, organizuju Srpski filantropski forum i Koalicija za dobročinstvo, koju predvodi Fondacija Ana i Vlade Divac, uz podršku USAID.

„Mi u Karneksu smo od samog osnivanja posvećeni borbi protiv gladi i uvek podržavamo akcije koje pomažu ugroženom stanovništvu. Kao kompanija koja je jedan od najvećih proizvodjača hrane, nastojimo da pomognemo svim osetljivim grupama koliko možemo“, rekao je komercijalni direktor Milan Radoš, prilikom doniranja paketa proizvoda Centru za migracije „Info Park“.

Dodao je da je ta kompanija u protekle tri godine samo u saradnji sa Bankom hrane donirala oko 70 tona svojih proizvoda, čime su obezbedili makar jedan obrok za oko 420.000 ljudi.

Službenica Info Parka, Irena Abdelalam Abdelmaksoud zahvalila se Karneksu što je izašao u susret njihovoj želji da svojim korisnicima obezbede hranu prilagodjenu njihovim navikama, imajući u vidu da je ova organizacija posebno posvećena zaštiti najugroženijih izbegličkih grupa, a to su žene i deca.

Izvršni direktor Srpskog filantropskog foruma Veran Matić najavio je da će se u okviru kampanje za mesec darivanja hrane prikupljeni prehrambeni proizvodi distribuirati preko brojnih organizacija koje se bave rešavanjem problema siromaštva i gladi u Srbiji, i pozvao ostale kompanije, kao i gradjane da se aktivno uključe.

Ova akcija Karneksa kojom je započela kampanja, samo je prva u nizu koju će u narednom periodu realizovati MK grupa sa svojim kompanijama članicama. Svoje prehrambene proizvode, kako se navodi, doniraće i Flora, Sunoko i Agrounija.

„MK grupa kontinuirano i sistemski izdvaja značajna sredstva, kako u robi, tako i u novcu, za brojne filantropske aktivnosti. Prošle godine kompanija je izdvojila više od milion evra za donacije, zbog čega je i nagradjena prestižnim Virutus priznanjem za doprinos filantropiji na nacionalnom nivou, a Srpska asocijacija menadžera proglasila ju je za društveno najodgovorniju kompaniju“, navodi se u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.