Doneta odluka o podršci projektima organizacija potrošača

BEOGRAD – Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija objavilo je listu vrednovanja i rangiranja prijava pristiglih na Konkurs za finansiranje programa od javnog interes u oblasti zaštite potrošača.

Komisija za sprovođenje konkursa donela je preliminarnu odluku da budu finansirani programi devet organizacija potrošača koji su podneli programe aktivnosti na temu: Unapređenje sistema zaštite potrošača i podizanje svesti javnosti o pravima potrošača.

Predloženo je da se u regionu Beograda finansiraju projekti Nacionalne organizacije potrošača Srbije, „Zaštite potrošača“ i Centra za potrošače Srbije (CEPS) sa iznosima između 2,1 i 2,99 miliona dinara.

U regionu Vojvodine predloženi iznosi finansiranja su između 1,8 i 2,92 miliona dinara i to za projekte novosadskih Udruženja za zaštitu potrošača Vojvodine i Udruženja za zaštitu prava potrošača „Prosperitet“, kao i za projekat Udruženja potrošača Kikinde.

Za region Šumadije i Zapadne Srbije predloženo je finansiranje projekta Organizacije potrošača Kragujevca sa 2,99 miliona dinara, dok bi u regionu Južne i Istočne Srbije podršku trebalo da dobiju Centar za zaštitu potrošača i unapređenje kvaliteta života građana FORUM iz Niša (1,6 miliona RSD) i Opštinska organizacija potrošača Vlasotince (1,1 milion dinara).

Prijava predloga programa Udruženja bankarskih klijenata „Efektiva“ nije uzeta u razmatranje jer stranice prijave nisu numerisane što je bila obaveza.

Učesnici konkursa imaju pravo da u roku od tri radna dana izvrše uvid u podnete prijave i priloženu dokumentacija, a prigovor na Listu vrednovanja i rangiranje programa moguće je podnetu u roku od osam dana.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.