Drobnjak suprotno Zakonu više od šest godina u vd statusu

BEOGRAD – Državna revizorska institucija (DRI) objavila je Izveštaj o reviziji odazivnog izveštaja javnog preduzeća Putevi Srbije u kome je ponovo konstatovano da je vršilac dužnosti direktora tog preduzeća Zoran Drobnjak duže od šest godina na toj funkciji, suprotno članu 52 (stav 2) Zakona o javnim preduzećima, kojim je propisano da funkcija vršioca dužnosti direktora ne može trajati duže od jedne godine.

Ovakvu primedbu DRI je stavila i u svoj prošli izveštaj.

U Odazivnom izveštaju preduzeća navedeno je da je DRI preporučio Nadzornom odboru Puteva Srbije da ispravi nepravilnost, tako što će prema osnivaču pokrenuti inicijativu za imenovanje direktora preduzeća, ali je Nadzorni odbor odgovorio kako nije nadležan za pokretanje takve inicijative.

Izveštaj DRI navodi da preduzeće nije poštovalo preporuku o ispravljanju nepravilnosti o nesprovedenom istraživanju tržišta za javne nabavke iz 2018. i 2019. godine u vrednosti od oko 7,17 milijardi dinara, ali da je tražena dokumentacija dostavljena za projekte izgradnje putne infrasturkture za 2021. godinu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar