U trendu

Drzavne obveznice za restituciju na „Prime Listing“ BG berze

BEOGRAD – Državne obveznice radi izmirenja obaveza po osnovu obeštećenja za oduzetu imovinu uključene su na „Prime Listing“ Beogradske berze (za najkvalitenije hartije od vrednosti), a danas je prvi trgovački dan, objavila je Uprava za javni dug.

Beogradska berza je 24. januara donela Rešenja o uključenju dugoročnih dužničkih hartija od vrednosti na „Prime Listing“ regulisanog tržišta.

U pitanju je tržišni segment „Prime Listing-Obveznice“ i to obveznica emitovanih radi izmirenja obaveza Republike Srbije po osnovu obeštećenja za oduzetu imovinu u skladu sa Zakonom o vraćanju oduzete imovine i obeštećenju.

Trgovanje uključenim državnim obveznicama, svake pojedinačne serije, organizovaće se metodom kontinuiranog trgovanja, počev od prvog berzanskog sastanka, koji je planiran danas, sa karakteristikama trgovanja utvrđenim pravilima poslovanja i rešenjima Beogradske berze.

Kako je navedeno, Beogradska berza je listirala serije petogodišnjih, desetogodišnjih i dvanaestogodišnjih obveznica.

Tako su listirane različite obveznice sa dospećem 14. januara 2023, kao i sa istim datomom 2024, 2025, 2026… sve do 2034. godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar