Državno-privredne delegacije Srbije i BiH u dvodnevnoj poseti Saudijskoj Arabiji

Državno-privredne delegacije Srbije i Bosne i Hercegovine počinju danas dvodnevnu posetu Saudijskoj Arabiji tokom koje će razgovarati sa zvaničnicima te zemlje i učestvovati na poslovnom forumu srpskih i saudijskih kompanija.

Kako je najavilo Ministarstvo trgovine, turizma i teleokomunikacija, delegaciju Srbije predvodiće ministar trgovine Rasim Ljajić, a delegaciju BiH ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović.

Tokom posete Saudijskoj Arabiji, Ljajić i Šarović razgovaraće s predsednikom Državne komisije za turizam i kulturnu baštinu, princom Sultanom bin Salmanom bin Abdulazizom Al Saudom, kao i s ministrima poljoprivrede, trgovine i gradjevinarstva Saudijske Arabije.

Osim sastanaka sa državnim zvaničnicima, članovi srpske delegacije učestvovaće i na poslovnom forumu na kome će se predstaviti i više od 20 saudijskih kompanija, medju kojima i najveća poljoprivredna kompanija u toj zemlji „Salik“ kao i predstavnici državnog investicionog fonda „Sagia“.

Pored Ljajića, u sastavu srpske delegacije su i direktor Razvojne agencije Srbije Željko Sertić, direktor Privredne komore Srbije Marko Čadež, kao i predstavnici šest kompanija iz oblasti elektronske industrije, informaciono-komunikacionih tehnologija, metalske industrije i pružanja zdravstvenih usluga.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.