U trendu

Dunav osiguranje na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu

NOVI SAD Kompanija „Dunav osiguranje“ i ove godine je učesnik Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu, najznačajnijeg agrobiznis događaja, koji je okupio veliki broj poljoprivrednika iz cele Evrope.

U sklopu otvaranja manifestacije, učesnike su obišli predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Vlade Mađarske Viktor Orban sa delegacijama dve zemlje.

Tim povodom, predstavnici „Dunav osiguranja“, među kojima su bili predsednica Nadzornog odbora Tatjana Vukić kao i Ivana Soković, predsednica i Miloš Milanović i Bojan Raičević, članovi Izvršnog odbora Kompanije, istakli su važnost osiguranja poljoprivrede za finansijsku stabilnost proizvođača.

U Dunav osiguranju kažu i da je maj tradicionalno rezervisan za poljoprivrednike i da se kompanija i na Sajmu trudi da proizvođačima objasni korist od te dodatne ekonomske sigurnosti koje im pruža osiguranje.

Na toj vrsti edukacije radi se već godinama unazad jer je ono u Srbiji zastupljeno u mnogo manjoj meri nego što je to u zemljama Evropske unije, pa njihovi poljjoprivrednici imaju veću finansijsku stabilnosti i mogućnost da kalkulišu i da planiraju svoju poljoprivrednu proizvodnju za nekoliko godina unapred.

„Zato mi održavamo razne tipove radionica širom Srbije, a ne samo ovde na sajmu poljoprivrede, i upoznajemo poljoprivrednike sa pogodnostima u vreme te kampanje u mesecu maju. Imajući u vidu da smo mi jedino društvo za osiguranje u vlasništvu Republike Srbije želimo dodatno da stimulišemo poljoprivredne proizvođače da se osiguraju, a kako već Ministarstvo poljoprivrede odnosno država daje subvencije u poljoprivrednim proizvođačima od 40 do 70 odsto u zavisnosti od regiona i ugroženosti, kompanija Dunav osiguranje je uvelo i dodatne popuste od 10 pa i više procenata“, istakao je Miloš Milanović, član Izvršnog odbora kompanije Dunav osiguranje.

U četvrtak 26.maja u 11 časova, u Kongresnom centru Sajma, „Dunav osiguranje“ će održati konferenciju „Izazovi i rešenja u poljoprivredi“, gde će zajedno sa predstavnicima struke i Ministarstva poljoprivrede razgovarati o trendovima i rizicima u poljoprivrednoj proizvodnji.

Učešće u konferenciji je slobodno za sve zainteresovane, a više detalja može se pronaći i na zvaničnom sajtu kompanije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar