U trendu

Dunav osiguranje ulaze u eko grejanje vrtica Pcelica

BEOGRAD – Povodom obeležavanja dana kompanije, 31. maja, Dunav osiguranje omogućiće vrtiću Pčelica da promeni kotao za centralno grejanje i pređe sa lož ulja na ekološki prihvatljivi gas.

Posle današnje posete vrtiću predsednica Izvršnog odbora Dunav osiguranja Ivana Soković rekla je da su želeli da Dan kompanije obeleže ekološkom akcijom posvećenoj najmlađima.

„Ove godine želeli smo da povežemo decu i ekologiju. Zbog toga ulažemo u ovaj vrtić gde ćemo zameniti postojeći kotao sa ekološki prihvatljivim grejanjem. Veliki broj dece će ubuduće imati grejanje bez zagađenja životne sredine“, rekla je ona.

Istakla je da Dunav osiguranje učešćem u ekološkim projektu utiče na podizanju svesti građana i ostalih kompanija o značaju zaštite životne sredine.

Podsetila je da ta kompanija ima svoj projekat „Prijatelji od detinjstva“ u kome se bavi decom i društvenom odgovornošću prema deci.

Predsednica Izvršnog odbora „Dunav Re“ Zorana Pejčić naglasila je da je ta kompanija potpisnik inicijative UN za održivo poslovanje što govori da su dosta uradili na polju zaštite životne sredine.

Naglasila je da je zagađenje vazduha verovatno najveći izazov savremenog doba, i da najviše šteti najmlađima.

„Zadatak je da se ulože dodatni napori i energija da se zaštite naš vazduh, zemlja i pre svega deca. Današnja akcija izmena sistema grejanja u vrtiću ‘Pčelica’ pokazuje da je zadatak težak ali da je moguć i izvodljiv“, rekla je ona.

Zahvalila se Ministarstvu zaštite životne sredine i Dunav osiguranju na pozivu da učestvuju u toj akciji.

Predsednik opštine Savski Venac Miloš Vidović rekao je da je u vrtiću 147 dece te se zahvalio na podršci Dunav osiguranju.

Ocenio je da to znači da je Savski venac prepoznat kao
opština koja se brine o zaštiti životne sredine, zaštiti prirode, čistom vazduhu i ekologiji.

Naveo je da se na Savskom vencu vode brojne aktivnosti kroz koje se pokazuje briga o ekologiji.

Precizirao je da je očišćen deo Savskog priobalja, građanima dobijaju besplatno eko kese kao podsticaj za recikliranje, a zajedno sa građanima rade eko patrole.

On se zahvalio Ministarstvu zaštite životne sredine na novcu obezbeđenom da grejanje u dva vrtića pređe na ekološki prihvatljive energente.

„Ovo je logičan redosled događaja. Kompanija Dunav nam je obezbedila za treći vrtić kotao kako bi grejanje prešlo sa lož ulja na gas“, rekao je on.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar