U trendu

Dveri optužile SNS da izvlači pare iz EPS-a

Pokret „Dveri“ danas je ocenio da Vlada Srbije treba da podnese ostavku zbog neopravdano uvećanih decembarskih računa za struju.

„Premijer Srbije Aleksandar Vučić lično je priznao najveću pljačku naroda putem obračuna utroška električne energije za decembar, kada su računi uvećavani i za 200 odsto. Iza nemuštih i tehnički nemogućih objašnjenja premijera stoji samo jedna istina – još jedna pljačka naroda što je ujedno i jedina politika Srpske napredne stranke“, navodi se u saopštenju „Dveri“.

Ukazano je da je preko mreže privatnih preduzeća očitavanje po brojilu od 10 dinara uvećano na 40 dinara „i osmišljen je još jedan način za organizovanu pljačku naroda u Srbiji“.

„Dveri“ tvrde da imaju podatke da je „firma Sikvester, koja predvodi firme i ogranke – povezana pravna lica, koja su angažovana na poslovima očitavanja brojila, održavanja i obezbedjenja objekata EPS-a, u službi naprednjaka i služi za izvlačenje novca iz ovog javnog preduzeća i finasiranje rada SNS“.

„Prema sklopljenom ugovoru sa EPS-om, firma Sikvester ostvaruje godišnji prihod od dve milijarde i pedeset miliona dinara sa PDV-om samo za usluge očitavanja brojila. Deo ovog novca odlazi preduzeću, a deo naprednjacima“, naveo je Pokret „Dveri“.

U saopštenju je navedeno da je EPS sklopio sporazum za očitavanje potrošene struje po ceni koja je najmanje dvostruko veća od srednje vrednosti dosadašnjih cena.

Dodaje se da su na istoj adresi u Beogradu upisane dve sestrinske firme Sikvester i njihovi ogranci koje obavljaju sve poslove u vezi sa očitavanjem brojila, održavanjem i obezbedjenjem objekata EPS-a.

„Osnivački kapital tih firmi je oko 500 evra, a ostvaruju prihod od nekoliko stotina miliona dinara mesečno, od kojih deo ide u njihova preduzeća, a deo u naprednjačke džepove. Ovo je trošak EPS- a, koji na kraju ide na teret gradjana“, navodi se u saopštenju „Dveri“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar