U trendu

Dveri: Podržavamo protest privrednika Srbije zbog pogrešne politike vlasti

Srpski pokret Dveri podržao je protest privrednika u Srbiji, najavljen za sutra, 30. marta zbog, kako je naveo, pogrešne poreske politike i subvencionisanja prljavih stranih tehnologija.

„Pogrešna poreska politika, brojni nameti, ali i suluda politika subvencionisanja prljavih stranih tehnologija i investitora dovela je do potpunog kraha domaće privrede“, navedeno je u saopštenju.

Preduzetnici i privrednici najavili su za 30. mart protest ispred Vlade Srbije sa zahtevom da se prekine subvencionisanje stranih firmi, smanje poreska opterećenja za male zarade, prekine diskriminacija majki preduzetnica i preispita nekoliko zakona.

U saopštenju Dveri se ističe da 93 odsto ukupnih subvencija odlazi stranim investitorima, da su najplodnije oranice u Vojvodini date Arapima, a da država novac za njihove subvencije „otima“ od domaće privrede i poljoprivrede.

Subvencije za poljoprivredu su, kako je navedeno, na istorijskom minimumu i „dok predsednik Vučić (Aleksandar) uvozi mleko u prahu, domaći proizvodjači prosipaju sveže mleko prve klase“.

„Koliko SNS ne poštuje domaćeg privrednika svedoči činjenica da strancima daje i do 150.000 evra po radnom mestu sa minimalnom zaradom gde se toleriše robovski rad, a inspekcijama i državnim organima strane firme su zabranjene zone. Samo u jednoj fabrici nemačkog investitora otpušteno je 120 majki i trudnica“, saopštile su Dveri.

Nameti, kako je navedeno, rastu kao i sve cene, uvedena je nelojalna strana konkurencija i nove fiskalne kase što će biti konačan udarac za najsiromašnije slojeve stanovništva.

Prioritet Dveri je, kako je istaknuto, domaća privreda i program umanjenja nameta za početnike u biznisu, za otvaranje novih radnih mesta, za frilensere i IT sektor.

„Unutar naših mera posebnu smo pažnju posvetili ispravljanju nepravde prema majkama preduzetnicama, potom zaštiti majčinstva i merama koje će pomoći uskladjivanju karijere i roditeljstva“, navedeno je u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar