Dženeral Solušin planira izgradnju pogona u Zrenjaninu

ZRENJANIN – Grad Zrenjanin oglasio je na Javni uvid urbanističko-arhitektonski projekat za izgradnju pogona u radnoj zoni „Istok“ za investitora „General Solutions SLN d.o.o.“, koji već posluje u tom gradu u zakupljenom prostoru.

Kako je objavljeno na sajtu grada, javni uvid traje do petka, 6. novembra, a na osnovu priložene dokumentacije, investitor planira izgradnju na parceli površine oko 1.600 kvadratnih metara.

Ti pogoni bi se nalazili neposredno uz pogone preduzeća “Novares” i “ISKO”, na raskrsnici magistralnog puta Zrenjanin – Vršac i lokalnog tranzitnog puta ka pogonima “NIS-a” i trening-centru te kompanije.

Investitor “General Solutions” u projektovanim pogonima planira da proizvodi metalne delove, sklopove i strukture i da pruža usluge pakovanja svih veličina za proizvodna postrojenja.

Naime, investitor pripada grupi vodećih kompanija u oblasti proizvodnje metala i prefabrikacije čeličnih i varenih komponenti za razne grane industrije u regionu i najveći deo proizvodnje izvozi na tržište Evropske unije.

Firma je osnovana u Zrenjaninu 2012. godine, posluje u zakupljenom prostoru nekadašnje fabrike tepiha “Proleter” i zapošljava 92 radnika.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.