U trendu

Džonson: Možda će vojska da pomogne u snabedvanju goriva

LONDON – Na stotine vojnika bi moglo da bude angažovano da snabdeva benzinske pumpe gorivom širom zemlje, nakon što su vozači panično pravili zalihe i došlo je do nestašice naftnih derivata, rekao je premijer Velike Britanije Boris Džonson, preneo je „Gardijan“.

Premijer će danas okupiti ministre kako bi razgovarali o „Operaciji Eskalin“ nakon što je „Britiš petroleum“ priznao da je na trećini njihovih benzinskih stanica ponestalo dve vrste goriva, dok je Udruženje malih prodavaca goriva (PRA), koje predstavlja oko 5.500 pumpi, navelo da je 50 do 90 odsto njihovih članova prijavilo da im je nestalo goriva.

U pokušaju da izbegnu dodatno produbljivanje krize, ministri, uključujući ministra ekonomije Kvasija Kvartenga, ministra saobraćaja Granta Šapsa i ministarku unutrašnjih poslova Priti Patel, okupili su se u danas na sastanku kako bi razgovarali o mogućnostima, navodi „Gardijan“.

Šaps je pozvao u nedelju Britance da kupuju uobičajene količine benzina i da ne prave zalihe jer, kako je rekao, nestašice goriva nema.

Poslednjih dana su se na benzinskim pumpama u Velikoj Britaniji stvorile duge kolone vozila, koja su nekada i satima čekala da bi natočili gorivo, prenosi Rojters.

Naftne kompanije su saopštile da nemaju dovoljno šofera, što je stvorilo probleme u transportu od rafinerija do pumpnih stanica.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.