U trendu

DZonson&DZonson planira prihod od vakcine do 3,5 mlrd $

NJUJORK – Američka kompanija DŽonson&DŽonson (J&J) objavila je danas da za ovu godinu projektuje prihod od svoje vakcine protiv kovida u rasponu od 3,0 milijarde do 3,5 milijardi dolara u odnosu na 2,39 milijardi dolara zabeleženih u 2021.

Kako prenosi Rojters, ovaj proizvođač lekova i zdravstvenih proizvoda za široku potrošnju planira povećanje prodaje korona vakcine iako se suočava sa problemima u proizvodnji i s neujednačenom potražnjom za njegovom vakcinom.

Isporuka vakcina J&J-a, koja se daje u samo jednoj dozi i koja je svojevremeno reklamirana kao važno sredstvo za imunizaciju ljudi koji žive u teško dostupnim područjima, kasnila je u Sjedinjenim Državama i Evropi.

Kompanija je prošle godine imala probleme s kvalitetom proizvodnje u pogonu u Baltimoru, što je rezultiralo gubitkom više miliona doza vakcina.

Današnja prognoza prihoda dolazi u vreme kada J&J nastoji da izdvoji iz svog sastava organizaconi deo za proizvodnju zdravstvenih proizvoda za široku potrošnju kako bi se fokusirao na proizvodnju medicinskih uređaja i farmaceutsko poslovanje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar