U trendu

Ekološki ustanak: Vučić ponavlja bajku o litijumu iako je njegova eksploatacija put u uništenje

Pokret Ekološki ustanak saopštio je danas da je predsednik Srbije Alksandar Vučić juče ponovio „bajku“ o litijumu, kao razvojnoj šansi, iako je njegova eksploatacija „pravi“ put u zgadjenje životne sredine i uništenje Srbije.

„Vučić je po stoti put ponovio izlizanu, dosadnu bajku o litijumu kao razvojnoj šansi naše zemlje, iako je istina upravo suprotna, eksploatacija litijuma je pravi put za besomučno zagadjivanje životne sredine i uništenje Srbije kakvu poznajemo i volimo“, navedeno je u saopštenju.

Dodaje da Vučić, „lažući da je Ekološki ustanak plaćenik stranih, uvek neimenovanih službi, igra opasnu igru“.

„Istina je da njegovim lažima naseda sve manje ljudi, ali će se uvek naći neuravnoteženi pojedinac koji će krenuti da traži pravdu i uništava ‘neprijatelje'“, navedeno je u saopštenju.

Taj pokret je upozorio Vučića „da se ne igra sa ovako ozbiljnim stvarima“ i da ga poziva da iznese dokaze za svoje tvrdnje i „sve redom pohapsi, ili da zauvek umukne“.

„Vučić je, a ne mi, drugovao sa Tonijem Blerom i Bilom Klintonom i zvao Gerharda Šredera na konvenciju SNS 24. marta 2017. godine, upravo na dan kada je počelo zločinačko bombardovanje Srbije 1999. godine. Stoga se pitanje o plaćeništvu lako može okrenuti i protiv njegovog tvorca“, naveo je Ekološki ustanak.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.