U trendu

EMS: 10 stipendije učenicima srednjih skola u tri grada

BEOGRAD – AD Elektromreža Srbije u cilju direktne pomoći stipendiraće 10 učenika iz pet srednjih tehničkih škola, budućih elektrotehničara energetike.

Generalna direktorka Elektromreže Srbija Jelena Matejić potpisala je danas ugovore o stipendiranju sa 10 učenika iz beogradskih škola „Nikola Tesla“, „Stari grad“ i „Rade Končar“, novosadske škole „Mihajlo Pupin“ i niške „Nikola Tesla“, saopšteno je iz tog državnog akcionarskog društva.

Ističe se da je glavni cilj stipendiranja unapređenje srednjoškolskog obrazovanja u Srbiji kroz direktnu pomoć učenicima koji su odabrali da im buduće zanimanje bude u oblasti energetike.

Tokom deset meseci stipendirani učenici dobijaće po 10 hiljada dinara i biće u prilici da se upoznaju sa radom i funkcionisanjem srpskog operatora prenosnog sistema.

Uz pomoć mentora oni će dobiti priliku da steknu važna praktična znanja i veštine, a postoji i mogućnost da, po završetku školovanja, u Elektromreži Srbije pronađu i zaposlenje.

Matejić je istakla da je ovo osmi put kako Elektromreža Srbije dodeljuje stipendije talentovanim učenicima tehničkih škola, te da je stipendiranje postalo tradicija te kompanije.

„Ovo činimo kao društveno odgovorna kompanija koja se trudi da pomogne mladim ljudima da karijeru ostvare u svojoj zemlji, ali i kao kompanija koja je svesna da ulaganjem u mlade ulaže i u svoju budućnost“, rekla je ona.

Učenicima je poručila da treba da iskoriste priliku, budu aktivni i da nauče što više – jer imaju od koga.

“ Sigurna sam da su da među njima i naše buduće kolege sa kojima ćemo zajedno stvarati svetlu budućnost elektroenergetskog sektora“, poručila je ona.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.