U trendu

Energetski sistem stabilan, bez restrikcija i poskupljenja

BEOGRAD – Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da je elektroenergetski sistem Srbije stabilan i da neće biti restrikcija struje, kao ni poskupljenja struje i gasa.

Brnabić je rekla da ima problema u energetskom sistemu i da ih imaju čitava Evropa i svet, ali da se radi na njihovim rešavanju.

Kako je rekla, nešto je bolja hidrološka situacija što će, očekuje se, dodatno pomoći.

„Obezbedili smo sve da imamo normalan rad sistema do kraja grejne sezone, ali svakodnevno pratimo rezerve u energentima i koliko treba da dokupimo da ne zaustavimo privredu i da građani ne osete posledice. Mislim da se dobro držimo“, rekla je Brnabić novinarima u Beogradu gde je učestvovala na onlajn konferenciji „Talenti na vezi 4.0“.

Na pitanje zašto nije izabran novi direktor EPS-a jer je sadašnjem v.d. direktora odavno istekao mandat, Brnabić je rekla da će biti raspisan konkurs za direktora EPS i da će Vlada izabrati najboljeg kandidata.

„Možemo da pričamo o Grčiću ovo ili ono, da li je kompetentan ili ne, ali 2012. smo imali restrikcije i tada niko nije pitao za odgovornost i stručnost i smene zbog restrikcija“, rekla je Brmabić.

To, kako je ocenila, govori i o slobodi medija 2012. godine, u kojima se, kaže, ta pitanja nisu smela postavljati.

„Danas je Srbija mnogo drugačija zemlja, smenjena su četiri direktora u EPS, v.d. direktora je podneo ostavku, nije bilo restrikcija“, rekla je Brnabić.

Dodala je da se još vodi istraga o tome da li je bilo sabotaže u zastoju u radu termoelektrane Nikola Tesla.

Na pitanje da li oseća odgovornost kao predsednica Vlade zbog havarija u termoelektrani „Nikola Tesla“, Brnabić je rekla da oseća odgovornost za sve što se u Srbiji dešava svaki dan.

„Za sve što krene loše osećam odgovornost, bez obzira koliko sam direktno ili ne odgovorna za nešto“, rekla je Brnabić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)