U trendu

EPS dematuje DS: Bager za kop Radljevo placamo 35 mln evra

BEOGRAD – Elektroprivreda Srbije saopštila je danas da je EPS ugovorio nabavku bagera za kop Radljevo po ceni od 35 miliona evra, a ne kao što tvrdi Demokratska stranka za 38 miliona evra.

EPS je istakao da je nabavka rotornog bagera za kop Radljevo sa montažom ugovorena po ceni od 35.489.827 evra u otvorenom postupku javne nabavke.

Podaci iz tenderskog procesa su javni i svi zainteresovani mogu da ih provere na portalu javnih nabavki.

„Tokom postupka nabavke ispoštovane su sve procedure, a očigledno je da se izvorima DS pričinilo dodatnih tri miliona evra“, naveli su iz EPS-a.

Na tender su 1. jula 2021. dostavljene dve ponude i ugovor je dodeljen prvoplasiranom konzorcijumu koji čine Energotehnika – Južna Bačka, renomirana nemačka kompanija Tisenkrup (Thyšenkrupp Industrial Solutions A.G), kao i domaće firme ATB FOD Bor, Fabrika železničkih vozila Želvoz, Preduzeće Euro – Metal Ub, Feromont inženjering Beograd, Goša montaža, Logo centar Vrbas, DOO IT inženjering Beograd, Elektromontaža Kraljevo, Vatrosprem inovacije Beograd i BPP Group Beograda.

Druga ponuda od poljske kompanije iznosila je 45 miliona evra i odbijena je kao neispravna, jer je bila veća od procenjene vrednosti nabavke, navedeno je u saopštenju EPS-a.

Demokratska stranka saopštila je ranije danas da rotorni bager koji se nabavlja košta oko 30 miliona evra i da sa montažom ceo posao ne može da košta više od 35 miliona evra, ali da je EPS, prema rečima radnika, već dogovorio ovaj posao u iznosu od čak 38 miliona evra.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar