U trendu

EPS: Remonti proizvodnih kapaciteta pri kraju, nabavka uglja

BEOGRAD/OBRENOVAC – Pripreme za zimsku sezonu ulaze u završnu fazu, remonti proizvodnih kapaciteta su pri kraju i nabavlja se dodatni ugalj, objavila je danas Elektroprivreda Srbije.

„Remonti proizvodnih kapaciteta su pri kraju, u toku su i projekti za poboljšanje proizvodnje uglja, a nabavljaju se i dodatne količine uglja. Pripreme za zimsku sezonu u EPS-u ulaze u završnu fazu, a ovih dana u rudarskom i termo sektoru u toku su veoma složeni poslovi“, navode iz EPS-a.

Dodaje se da EPS već mesecima intenzivno preduzima sve neophodne mere da spremno uđe u zimski period kako bi građani i privreda imali dovoljno električne energije naredne zime.

EPS navodi da je na kolubarskom kopu „Tamnava – Zapadno polje“ završeno podizanje i montaža strele balasta na „odlagaču 4“.

Ističe se da se radi o jednoj od najsloženijih tehnoloških operacija u rudarstvu.

Dodaje se da sledi još nekoliko zahtevnih poslova kako bi taj odlagač ponovo bio uključen u proizvodnju do kraja ove godine.

EPD saopštava da je u TE „Nikola Tesla B“ počela isporuka opreme za mlin koji je oštećen u decembru prošle godine.

„Sledi montaža ostale opreme kako bi mlin bio spreman za rad u decembru“, ističe EPS.

Dodaje se da su zaposleni u TENT uradili sva potrebna geodetska merenja, a tokom remonta bloka B2 remontovan je kanal aero-smeše sa klapnama i kanal recirkulacionih gasova mlina.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar