U trendu

Er Montenegro platio 5,25 min reklamiranja na RTS-u 20.400 €

PODGORICA – Er Montenegro je glavni sponzor vremenske prognoze Radio televizije Srbije (RTS), kojoj je za 5,25 minuta reklamiranja tokom 15 dana platio 20.400 evra sa PDV-om, piše Pobjeda.

Crnogorska državna avio-kompanija reklamira se na RTS-u od 6. jula tri puta dnevno po sedam sekundi, dodaje list i navodi termine u kojima se reklama emituje.

„Reklamni sadržaj Er Montenegra prikazuje se u trajanju od 21 sekunde dnevno, što ih košta 1.360 evra sa PDV-om, odnosno 64,7 evra po sekundi“, piše u tekstu.

Dalje se navodi da su iz Er Montenegra „odbili da odgovore Pobjedi zbog čega su odlučili da se reklamiraju na RTS-u i koliko ih to košta“, te da je informacije o detaljima ugovora list dobio u RTS-u, gde su im rekli da 15 dana tv sponzorstva naplaćuju 17.000 evra bez PDV-a.

Stopa PDV-a u Srbiji je 20 odsto, tako da on na tu cenu iznosi 3.400 evra, izračunala je Pobjeda.

List konstatuje da je Srbija emitivno tržište Er Montenegra i da je linija ka Beogradu najprofitabilnija, što je, dodaje, „potvrđeno i time da je kompanija prvi let 10. juna obavila ka glavnom gradu Srbije“.

„Ipak, nejasni su efekti reklamiranja na RTS-u budući da većinu putnika iz Podgorice i Tivta ka Beogradu i obratno i dalje prevozi Er Srbija, koja ima više nedeljnih letova na tim relacijama od Er Montenegra“, piše podgorička Pobjeda.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.