U trendu

Er Srbija prevezla 83 odsto putnika vise u 2021.

BEOGRAD – Er Srbija je prošle godine prevezla 1,5 miliona putnika, što je za 83 odsto više nego u 2020. godini, saopštila je ova kompanija.

U saopštenju navodi da iako je i 2021. obeležila pandemija korona virusa, prosečna popunjenost putničke kabine na letovima Er Srbije je iznosila je 64 odsto.
Ističe se da je Er Srbija lane realizovala za 39 odsto veći obim saobraćaja nego u 2020. godini, da je ostvareni rezultat za 35 odsto manji nego u pretpandemijskoj, rekordnoj 2019. godini, ali da je on znatno bolji od evropskog proseka u 2021. godini.
„Uz fleksibilnost, brzo adaptiranje na promene na tržištu, promišljeno raspolaganje resursima i konstantno prihvatanje inovacija, uspeli smo da ostvarimo zadovoljavajuće rezultate u vreme najveće globalne krize u našoj industriji. Na dobrom smo putu da već sada ostvarimo cilj zacrtan za 2023. godinu – dostizanje pretpandemijskih nivoa iz rekordne 2019. godine“, izjavio je generalni direktor Er Srbije Jirži Marek.
Najbolji učinak u 2021. godini ostvaren je na linijama između Beograda i sledećih 10 gradova, Njujorka, Moskve, Tivta, Pariza, Podgorice, Ciriha, Istanbula, Amsterdama, Londona i Atine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar