U trendu

Er Srbija: U Beograd stigao osmi avion ‘ATR 72-600’, uskoro ulazi u saobraćaj

Aviokompanija „Er Srbija“ (Air Serbia) saopštila je danas da je u Beograd stigao osmi avion „ATR 72-600“, koji bi posle obaveznih procedura trebalo da uđe u saobraćaj te kompanije u narednim danima.

„Nova letelica ima devet godina i nosi registarsku oznaku YU-ASF. U boje i oznake srpske nacionalne avio-kompanije avion je ofarban u Tuluzu, a od 10. marta bio je u proceduri primopredaje i tehničkih kontrola u Francuskoj“, navodi se u saopštenju.

Izvršni direktor za saobraćaj „Er Srbije“ Milan Malović kazao je da dolazak tog aviona predstavlja „korak dalje u kontinuiranom radu za unapređenje regionalne flote i mreže destinacija“.

„Ulaskom tog aviona u saobraćaj doprinećemo još boljoj povezanosti zemalja u regionu Zapadnog Balkana, a putnicima dati više mogućnosti za brza i udobna putovanja“, naveo je Malović.

Prvi avion „Er Srbije“ tipa „ATR 72-600“, sleteo je na beogradski aerodrom 27. januara 2022. godine, a poslednji se regionalnoj floti pridružio 8. septembra 2023. godine.

Svih osam ‘ATR’ letelica koje su do sada stigle u flotu „Er Srbije“ imaju konfiguraciju od 70 do 72 sedišta , a najveća brzina koju mogu dostići tokom krstarenja iznosi oko 500 kilometara na sat, dok je maksimalni dolet sa punim kapacitetom oko 1.500 kilometara.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.