U trendu

Er Srbija uskoro počinje testiranje IATA digitalnog pasoša

BEOGRAD – Er Srbija počinje testiranje IATA digitalnog pasoša, a aplikacija će prvi put biti testirana na letu iz Beograda za Cirić u sredu, 28. aprila, saopšteno je iz Er Srbije. uz objašnjenje da aplikacija pomaže putnicima da organizuju putovanje u skladu sa zahtevima država vezanim za kovid-9 ili vakcinaciju.

Zato su putnici na relaciji Beograd – Cirih pozvani da preuzmu aplikaciju „IATA Travel Paš“, kreiraju nalog sa profilnom fotografijom i informacijama o pasošu i unesu podatke o letu.

Nakon toga, objašnjavaju u Er Srbiji, putnik dobija informaciju kakav je test neophodan za ulazak u Švajcarsku, a zatim zakazuje termin za testiranje na Institutu „Torlak“.

Rezultati testa su, nakon pristizanja, vidljivi u „IATA Travel Paš“ aplikaciji, koja upoređuje uslove za putovanje sa unetim podacima putnika i rezultatima testa i svi koji ispunjavaju uslove dobijaju zelenu oznaku za putovanje.
Putnicima se savetuje da tokom perioda testiranja ipak sa sobom nose odštampanu kopiju rezultata testa iz „Torlaka“, jer vlasti u Švajcarskoj to mogu da zahtevaju.

Testiranje se sprovodi u saradnji sa Međunarodnom asocijacijom za vazdušni saobraćaj (IATA) i Institutom za virusologiju, vakcine i serume „Torlak“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar