U trendu

Er Srbija uspostavila letove od Beograda do Hanovera i Liona

BEOGRAD – Er Srbija uspostavila je jutros redovne letove od Beograda do Hanovera i od Beograda do Liona, saopštio je srpski avio-prevoznik.

Er Srbija je letom u 6.45 sati uspostavila direktne letove na novoj liniji između Beograda i Hanovera u Nemačkoj, dok je letom u 6.40 pokrenula redovan avio-saobraćaj između srpske prestonice i Liona u Francuskoj.

Inauguracioni letovi dočekani su tradicionalnim pozdravom „vodenim topovima“ na međunarodnom aerodromu u Hanoveru, smeštenom 11 kilometara severno od grada, kao i na Aerodromu Sent Egziperi, lociranom 20 kilometara jugoistočno od Liona. Svečanim ceremonijama koje su organizovane tim povodom prisustvovali su predstavnici Er Srbije i aerodroma.
Pored Berlina, Frankfurta, Štutgarta, Diseldorfa, Frankfurt Hana i Kelna, Hanover predstavlja sedmu destinaciju Er Srbije u Nemačkoj, do koje će se saobraćati tri puta nedeljno tokom letnje sezone i dva puta nedeljno po zimskom redu letenja.

Letovi do Liona, druge destinacije Er Srbije u Francuskoj, posle Pariza, obavljaće se dva puta nedeljno.

„Uspostavljanjem linija ka Hanoveru i Lionu, proširićemo postojeću ponudu za putnike i dodatno ojačati svoju poziciju u Nemačkoj i Francuskoj, veoma značajnim tržištima za našu avio-kompaniju. Radujemo se širenju mreže novim destinacijama, jer ćemo u narednim danima uspostaviti letove ka još jednoj destinaciji u Nemačkoj – Nirnbergu“, rekao je direktor za komercijalu i strategiju Er Srbije Boško Rupić.

Kao glavni i najveći grad pokrajine Donja Saksonija, Hanover predstavlja glavnu tačku ukrštanja najznačajnijih železničkih linija i autoputeva.

Poznat kao univerzitetski, ekonomski, kulturni i festivalski centar istoimenog regiona, Hanover privlači posetioce brojnim istorijskim znamenitostima i turističkim atrakcijama, istovremeno noseći epitet važnog centra biznisa i sajamskih manifestacija.
Uspostavljanjem ove rute, preko Beograda će biti obezbeđene dobre konekcije između Hanovera i drugih gradova u mreži Er Srbije, kao što su Atina, Bukurešt, Dubrovnik, Istanbul, Larnaka, Podgorica, Sarajevo, Skoplje, Solun, Sofija, Split, Tirana i Tivat.
Negujući duh starog dela grada, koji se nalazi pod zaštitom Uneska, Lion odiše bogatom istorijom i savršenim spojem renesanse i moderne, navodi se u saopštejnu.

Lion, poznat po kulturi, arhitekturi i muzejima, sa svojim legendarnim restoranima ocenjenim prestižnim Mišelinovim zvezdicama predstavlja i glavnog gastronomskog rivala Parizu.
Uvođenjem linije za Lion, Er Srbija će, preko Beograda, ponuditi dobre konekcije između ovog grada i drugih destinacija u svojoj mreži, kao što su Atina, Bukurešt, Istanbul, Larnaka, Podgorica, Sarajevo, Skoplje, Sofija, Solun, Tirana i Tivat.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.