U trendu

Er Srbija uvela uslugu praćenja prtljaga

Kompanija Er Srbija pokrenula je novu uslugu „BagJourney“ za praćenje prijavljenog prtljaga tokom svih faza putovanja, koja će omogućiti brzo utvrđivanje tačne lokacije prtljaga, u situacijama kada prtljag kasni.

„Uz pomoć BagJourney, naši zaposleni sada mogu u realnom vremenu da prate kretanje prtljaga u svim fazama putovanja, da utvrde poslednju lokaciju na kojoj je prtljag viđen i efikasnije rešavaju situacije sa prtljagom koji kasni“, izjavio je izvršni direktor Er Srbije za saobraćaj Deklan Keler.

Globalni sistem BagJourney, koji je razvio vodeći proizvođač avio-tehnologije SITA, koristi podatke sakupljene sa više aerodroma da bi pratio prtljag od njegovog prijavljivanja na let, preko sortiranja, prolaska kroz bezbednosne provere, utovara u kargo kontejnere i avione, sve do dostavljanja na aerodrom, navodi se u saopštenju Er Srbije.

Podaci za ovu uslugu trenutno se prikupljaju na Aerodromu „Nikola Tesla“ u Beogradu i 16 drugih aerodroma u mreži Er Srbije, uključujući aerodrome Hitrou u Londonu, Šeremetjevo u Moskvi i Džon F. Kenedi u Njujorku.

U narednim mesecima, usluga će biti pokrenuta i na ostalim aerodromima.

Usluga je takođe spojena sa SITA WorldTracer platformom, globalnim sistemom za praćenje i usklađivanje prtljaga koji putnici mogu da iskoriste da lociraju svoj prtljag, zaključuje se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.