U trendu

Erdogan: Umesto Audija vozite Folksvagen Pasat

ANKARA – Odluka kompanije Folksvagen da napravi novu fabriku u Turskoj navela je turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana da naloži državnim službenicima iz vladajuce stranke da od 1. oktobra počnu da koriste Folksvagen Pasat kada im isteknu trenutni ugovori za iznajmljivanje automobila.

Navodi se da će njegova AKP stranka iznajmiti 19 automobila marke VW Pasat, ali se očekuje da to posluži kao primer za nekoliko hiljada državnih službenika širom Turske da učine isto.

Najviši turski zvaničnici trenutno koriste Audije, a ugovori im isticu krajem godine.

VW će novu fabriku izgraditi 40 kilometara severoistocno od grada Izmira, na zapadnoj obali Turske, a u pogonu kapaciteta 300.000 vozila godišnje proizvodiće se nova generacija Pasata i Škode Superb od 2022. prenosi B92.net.

Spekuliše se da će dve trećine od 300.000 proizvedenih automobila biti upravo Pašat. Otvaranje ove fabrike stvoriće 5.000 radnih mesta uključujući i lokalne dobavljače.
Turska ima „gustinu“ automobila, od samo 150 vozila na 1.000 građana, a u prvoj polovini 2019. prodato je oko 212.000 vozila, više nego upola manje nego u istom periodu prošle godine (482.000).

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar