Erić: U Ćupriji u septembru ili oktobru novi pogon kineskog Eurofibera

Kineski investitor „Eurofiber“ potvrdio je da će u Ćupriji napraviti novi pogon za fabriku čarapa, a realizacija tog projekta se očekuje u septembru ili oktobru, izjavio je predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić.

Kineska kompanija za proizvodnju prediva „Eurofiber“ otvorila je fabriku u Ćupriji 2016. godine, a dve godine kasnije pokrenut je još jedan pogon.

„Turska kompanija ‘Feka Automotiv’ je dobila gradjevinsku dozvolu i počeli su sa pripremnim gradjevinskim radovima u našoj industrijskoj zoni“, kazao je Erić.

Ukupni prihodi i primanja budžeta opštine Ćuprija u prvih šest meseci ove godine iznose 414.795.559 dinara i to su, prema rečima Ninoslava Erića, „najveći prihodi koji su se slili u ćuprijski budžet u prvih šest meseci i jedne godine do sada“.

„Porast ukupnih prihoda budžeta opštine Ćuprija u prvih šest meseci usledio je jer su nam porasli prihodi i od poreza na zarade i od poreza na imovinu. To je jedan od pokazatelja da su povećane zarade u lokalnoj samoupravi, a to je i posledica stranih direktnih investicija, koje i dalje dolaze i koje i dalje očekujemo“, rekao je Erić.

Produkcija je deo projekta podrške javnom informisanju koji sufinansira Opština Paraćin.

Izneti stavovi ne predstavljaju nužno zvaničan stav Opštine.

(Beta)

Napišite komentar