U trendu

Euromoney nagradio OTP banku kao najbolju u Srbiji

NOVI SAD – OTP banka Srbija saopštila je danas da je proglašena za “Najbolju banku u Srbiji” na dodeli godišnjih nagrada svetski renomiranog magazina Euromoney.

Iz OTP-a podsećaju da je reč tradicionalnoj „Euromoney nagradi za izvrsnost 2022“ koja se dodeljuje finansijskim institucijama koje klijentima pružaju najviši nivo usluge, inovacija i stručnosti.

„Kao rezultat uspešno sprovedene najkompleksnije integracije u regionu u jeku pandemije, odličnih poslovnih rezultata uz rastuću profitabilnost, operativnu efikasnost i zdrav rast portfolija kredita, OTP banka se izdvojila kao lider na bankarskom tržištu“, navodi se u saopštenju.

Navode da su uspeli da zadrže i poboljšaju poziciju najvećeg kreditora privrede i stanovništva, kao i lidera na tržištu faktoring, lizing i e-commerce usluga.

Dodaju da OTP banka veliku pažnju posvećuje društveno odgovornom poslovanju, te da se sa razlogom pozicionirala kao predvodnik zelene tranzicije u Srbiji i primeni ESG principa delovanja.

Predsednik Izvršnog odbora OTP banke Srbija Predrag Mihajlović rekao je da imponuje što je magazin Euromoney prepoznao značaj poslovnih rezultata i strateške pravce delovanja banke u jednom od najzahtevnijih perioda za finansijsko tržište.

„Iza nas je najkompleksnija bankarska integracija na ovim prostorima i ostvarili smo odlične poslovne rezultate uz visoku profitabilnost i kontinuirani rast u svim segmentima poslovanja. Naša komparativna prednost i ono što nas izdvaja na bankarskom tržištu su poverenje klijenata, opredeljenost partnera, ekspertiza i posvećenost zaposlenih, uz snažnu podršku matične OTP Grupe“, rekao je on.

Pored OTP Srbija Euromani nagradu ponele su ove godine i matična OTP banka u Mađarskoj, kao i članicama OTP Grupe u Bugarskoj, Moldaviji i Albaniji.

„To dokazuje međunarodnu ekspertizu i lidersku poziciju u Centralnoj i Istočnoj Evropi“, poručili su iz OTP-a.

Prilikom donošenja odluke o najboljima, Euromoney sagledava finansijske i poslovne pokazatelje, tržišnu poziciju, kvalitet i inovativnost ponude, stepen inovacija i digitalizacije, korisničko iskustvo, društveno odgovorno poslovanje, kao i poslovnu strategiju u celini.

OTP banka Srbija je u prvom kvartalu ostvarila 33 miliona evra profita a na kraju tog kvartala aktiva je iznosila 5,78 milijardi evra što je međugodišnje uvećanje od 10 posto.

Sa ukupno 4,5 milijardi evra kredita u prvom kvartalu OTP je zadržala prvo mesto na srpskom tržištu.

U okviru OTP Grupe u Srbiji posluju i OTP Leasing Srbija kao i OTP Osiguranje koje pruža usluge životnog osiguranja preko OTP banke.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.