U trendu

Fabrika dečje hrane- proizvodi stigli do Afrike i Azije

BEOGRAD – Fabrika dečje hrane (BFF) obeležila je dve godine poslovanja, a sa proizvodnih linija te kompanije dnevno izađe i do 70 tona gotovih proizvoda, što na godišnjem nivou iznosi oko 22.000 tona hrane za najmlađe.

Kao najveća domaća investicija, Fabrika dečje hrane (BFF) je u oktobru 2018. godine pokrenula svoj proizvodni pogon, čime je omogućeno otvaranje novih radnih mesta i poslovnih prilika za domaće dobavljače, a ostvareni rezultati tokom prethodne dve godine doprineli su i poboljšanju izvoznih potencijala u segmentu dečje hrane, ističe se u saopštenju.

Portfolio dečje hrane u fabrici se proizvodi pod sopstvenim brendom Nutrino, a prisutan je u regionu, na tržištu Evropske unije, u Rusiji i zemljama bivšeg ŠSR-a.

Od nedavno su proizvodi prisutni i na tržišu Zambije i Angole, pa je ukupan izvoz usmeren na tri kontinenta – evropski, azijski i afrički, dodaje se u saopštenju.

Nutrino proizvodi dobilu su u maju i HALAL sertifikat, cicme im se otvaraju vrata i za veliki broj zemalja u kojima se trguje HALAL sertifikovanom robom.

„Nutrino je dostigao 25 odsto udela na domaćem tržištu, čime smo zauzeli mesto među vodećim proizvođačima dečje hrane, a beležimo i pozitivan trend rasta“, rekla je izvršni direktor Fabrike dečje hrane (BFF) Milena Cvetković, navodi se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.