U trendu

Fabrika Mint u Šapcu u aprilu započinje probnu proizvodnju

ŠABAC – Gradnja fabrike kineske kompanije Mint u Šapcu, u Severozapadnoj industrijskoj zoni, trebalo bi da bude završena u aprilu, kada će započeti probnu proizvodnju delova za najveće proizvođače automobila širom sveta.

U proizvodnom pogonu u Šapcu biće zaposleno 170 ljudi, potvrdio je Tanjugu gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić i istakao da je to najveća investicija u gradu u poslednje dve decenije.

„Samo pre šest meseci ovde je bilo poljoprivredno zemljište. Vidite kako velelepno izgleda ova fabrika i ona će biti završena u aprilu kada će i početi probna proizvodnja. To je najveća investicija u gradu Šapcu u poslednjih 20 godina, a čija vrednost je 50 miliona evra. Zaposliće oko 170 radnika“, rekao je Pajić.

U pitanju je visoka tehnologija i ponosni smo što je jedna od velikih kineskih kompanija došla u naš grad i što su zadovoljni kako odnosom gradske vlasti tako i uslovima koje je pružio grad, naglasio je on.

Potvrda za to je, dodaje, što su kupili i drugu parcelu od još 10 hektara gde će zidati novu fabriku.

Gradonačelnik ističe da Severozapadna industrijska zona dolaskom autoputa, brze saobraćajnice i novog mosta postaje top destinacija za, kako domaće, tako i strane investitore.

Mi kao grad činimo sve da naša industrijska zona bude sve popunjenija, dodao je Pajić.

Dolazak Minta u Šabac biće podsticaj i za druge strane investitore, a posao u proizvodnji komponenti za električne automobile u budućnosti će doprineti zaštiti životne sredine.

Grad Šabac ima dve industrijske zone, od kojih se Severozapadna prostire na 600 hektara i najveća je u Srbiji. Tu trenutno posluje 35 kompanija.

Izgradnjom brze saobraćajnice prema Loznici i deonice autoputa Šabac – Ruma biće to najbrža veza sa Bosnom i Hercegovinom i Republikom Srpskom, ali i Novim Sadom i Beogradom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar