U trendu

Festival hrane i vina u subotu u Beogradu

Festival hrane i vina biće u subotu, 1. jula, priređen u Beogradu, a učestvovaće više od 100 proizvođača, najavljeno je danas.

To je peti „Good and wine festival“ koji se održava na „Sava promenadi“ pod sloganom „Mesto dobrih ukusa“, a organizator je Centar Spektar uz podršku Ministarstva turizma i omladine.

Promovisaće se proizvodnja tradicionalne hrane i vina, a okupiće se i velike kompanije i mali proizvođači autentičnih proizvoda.

Ulaz na Festival hrane i vina biće besplatan, a radno vreme od 14 do 23 časa. Na festivalu će biti i kulturno-umetničkog i zabavnog programa.

Savetnica u Ministarstvu turizma i omladine Danijela Vićentijević je rekla novinarima da kvalitetna i tradicionalna hrana, vino i druga pića privlače turiste u Srbiju.

„Od 53 proizvoda zaštićenog geografskog porekla, 47 su poljoprivredni i ovo je šansa ne samo za turizam, već i za poljoprivredu da se umreže i zajednički plasiraju ponudu na tržištu“, istakla je ona.

Dodala je da je sve više malih vinarija u Srbiji koje svoja vina prodaju i u regionu s ambicijom i za svetsko tržište.

Direktor firme „Zlatiborski eko agrar“ Marko Marić je rekao da Opština Čajetina podstiče razvoj poljopoprivrede u tom stočarskom kraju, što daje dobre rezultate.

On najavio da će na Festivalu hrane i pića učestvovati šest izlagača iz zlatiborskog kraja.

„Među izlagačima će biti i Mlekara Zlatka koja je jedina u Srbiji dobila sertifikat da proizvodi organsko mleko“, rekao je Marić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar