U trendu

Festival mimoze u Herceg Novom od 18. februara

HERCEG NOVI – Tradicionalni festival „Praznik mimoze“ održaće se u Herceg Novom od 18. februara do 5. marta, a raznovrstan program obuhvatiće pozorišne predstave, koncerte, književne i poetske večeri, izložbu cveća, sajam vina.

Kako je saopštila Turistička organizacija Herceg Novi, taj grad 53. put organizuje festival mimoze koji će početi koncertom Nede Ukraden na Trgu Nikole Đurkovića, a završiti se „spaljivanjem Karnevala“, povorkom mažuretkinja i koncertom Dejana Petkovića i Big Benda.
Pored toga, kako se navodi, posetioci će moći da uživaju u tradicionalnom maskembalu uz koncert Gorana Karana, obilasku Hercegnovskog zimskog salona, kao i u sportskim programima poput Picigina i Karotrce (trke karića) i manifestacijama za decu.

U okviru ove zimske turističke manifestacije u Herceg Novom biće organizovano i predstavljanje tri prijateljska grada, među kojima se nalazi i Beograd.

Kako je navedeno u saopštenju, predsednik opštine Herceg Novi Stevan Katić, pozvao je goste iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Republike Srpske i Severne Makedonije da posete festival „Praznik mimoze“.

„Radujemo se što ćemo se, nakon dve godine pandemije, ponovo okupiti u Herceg Novom, gradu koji vas uvek dočekuje otvorenih vrata i u kojem se osećate kao kod kuće“, rekao je Katić.

Organizatori najstarijeg hercegnovskog festivala su Opština Herceg Novi, Javna ustanova kulture „Herceg Fest“ i Turistička organizacija Herceg Novi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar