U trendu

Fijat i sindikati: Otpremnine najbolje rešenje za zaposlene

Kompanija Fijat Srbija i predstavnici sindikata postigli su dogovor, nakon današnjeg sastanka sa premijerom Aleksandrom Vučićem, da je odluka o prijavama za dobrovoljni odlazak iz firme u najboljem interesu svih zaposlenih, lokalne zajednice i kompanije Fijat.

„U proteklih nekoliko dana odrÅŸani su temeljni pregovori između predstavnika sindikata i predstavnika kompanije o prijavama za dobrovoljni odlazak iz kompanije. Taj dogovor je postignut i zaposleni koji se odluče da dobrovoljno napuste kompaniju dobiće prilagođene nadoknade“, rekao je predstavnik sindikata Zoran Marković.

Kako se navodi u saopštenju kompanije Fijat Srbija, on je rekao da je dogovoreni paket veći je od zakonskog minimuma i obezbediće dodatne pogodnosti koje prevazilaze zakonom propisane uslove.

„Ova vrsta dobrovoljnog odlaska ima za cilj da uspostavi pravi obim organizacije kako bi se ista prilagodila zahtevima trÅŸiÅ¡ta“, rekao je marković.

Iz kompanije Fijat poručuju da se trudi da izađe u susret zaposlenima, i nameravaju da ponudi najbolje uslove zaposlenima koji se odluče da iskoriste socijalni program.

„Tokom pregovora o uslovima za dobrovoljni odlazak, Vlada Srbije doprinela je pronalaÅŸenju reÅ¡enja za nastalu situaciju, s obzirom da je u interesu svih strana da fabrika nastavi sa operativnim aktivnostima osiguravajući kontinuitet u poslovanju“, navodi se u saopÅ¡tenju Fijata.

Ukupna potraÅŸnja za modelom Fijat 500L je stabilna, dok su predviđanja da će volumeni ostati na istom nivou u narednih nekoliko godina, učvršćujući poziciju i ostvarene rezultate.

Reorganizacija neće uticati na kontinuitet u poslovanju, dobre performanse kompanije, kao i na nivo volumena i konsolidovano liderstvo u izvozu kompanije FCA Srbija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar