U trendu

Filly farmu koncesija na 15 godina za Apoteku Prokuplje

PROKUPLJE – Skupština Prokuplja odlučila je da od januara gradskom Apotekom Prokuplje upravlja firma Filly Farm iz Velike Plane, objavljeno je na gradskom internet šajtu.

Upravljanje je prepušteno na 15 godina Filly Farmu koji je ponudio najvišu koncesionu naknadu za upravljanje i obavljanje apoterske delatnosti u Prokuplju i drugim opštinama u Toplici gde su objekti Apoteke Prokuplje.

Kako se navodi do realizacije ovog javno-privatnog partnerstva došlo je da bi se očuvala radna mesta i sprečilo negativno poslovanje koje je uzrokovano konkurentnom pozicijom u odnosu na apotekarske zdravstvene ustanove u privatnom vlasništvu na koje se ne primenjuju ograničenja u pogledu javnih nabavki i pravila o budžetskom sistemu. Dodaje se da će Prokuplje imati prihode u vidu koncesione naknade, a usluge snabdevanja lekovima biće dostupne na svim lokacijama na kojima Apoteka Prokuplje obavlja delatnost.

Gradska Apoteka Prokuplje ima 70 radnika, od toga 22 magistra farmacije, 40 farmaceutskih tehničara, i po četvoro higijeničara i radnika uprave, a pored Prokuplja posluje i u Kuršumliji, Blacu i Žitorađi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.